Recensioner

Recensioner av Klockan och spegeln 

Centerwall har skrivit en bra bok, en äventyrsbok, som i mitt tycke passar bäst för ungdomar i de lägre tonåren, eller om man är van läsare även för barn i 10-12 års åldern. Det är action hela tiden, spänningen håller en på halster och upplösningen kanske inte den man trodde.”

Läs hela recensionen här: http://epiloger.blogg.se/2018/november/klockan-och-spegeln-och-den-fordomde-vaernen.html

” ”Klockan och Spegeln” påminner mig en del om den sortens fantasy jag läste som barn, eller kanske framförallt såg på sommarlovsmorgnar på TV. Det är ganska lågmäld och intim fantasy, ganska långt ifrån sånt som blir filmat av HBO.”

Läs hela recensionen här: https://oarya.se/2019/02/21/recension-klockan-och-spegeln

”Patrik Centerwalls debutroman ”Klockan och spegeln” (Undrentide förlag) innehåller klassiska fantasyinslag som: Vandring, vapen, värdshus, visor, vägskäl, våghalsar men kanske framförallt vänner – vilket är den bästa v-ingrediensen i det hela då boken innehåller flera intressanta karaktärer. Däribland huvudpersonen Marcus, men kanske framförallt karaktärerna runt om.”

Läs hela recensionen här: http://barrikaden.se/2018/07/13/recension-klockan-och-spegeln/

”När jag läste denna så fick jag lite nostalgi-känsla av de böcker man läste som ungdom, t.ex. Ursula Le Guin, C.S. Lewis och Tokiens Bilbo, och att kunna sätta sig bredvid dessa klassiker är inte fy skam. /…/ Detta kan komma att bli en framtida klassiker bland ungdomsfantasy.”

Läs hela recensionen här: http://hakanshylla.blogspot.com/2018/07/patrik-centerwall-klockan-och-spegeln.html

Läsarkommentarer: 

”En bra ungdomsbok som absolut tål att läsas även av vuxna. Jag hoppas på en uppföljare!”

”Jag fullkomligt älskar den. Jag kände det som om att jag var ”där”, mitt i händelsernas centrum. Något jag inte känt, sedan jag läste Inheritance-serien. ”

”Mycket bra personskildringar och fantastiska miljöskildringar gör detta till en fantasybok utöver det vanliga, främst för de yngre läsarna, men den passar även vuxna, då den ställer många tankeväckande frågor.”

Recensioner av Minnen av en sång

Minnen av en sång bjuder på ett brett spektrum fantastik precis som föregångaren, det handlar om texter som väcker fascination, roar, skänker eftertanke, spänning och som fängslar. /…/ Gav utan tvekan mersmak och ser såklart fram emot kommande texter (korta såväl som långa, spelar ingen roll) av Patrik Centerwall. Lägg gärna det författarnamnet på minnet.”

Läs hela recensionen här: https://ibokhyllan.blogspot.com/2019/05/minnen-av-en-sang-av-patrik-centerwall.html

 

”Detta var bara några av de mycket spännande, gripande, tänkvärda och fascinerande noveller, som Patrik skrivit. Hans novellsamling Minnen av en sång är mycket läsvärd och jag hade väldigt svårt att lägga den ifrån mig.”
Ur recension på Endast Eböcker
http://endastebocker.blogspot.se/2017/04/minnen-av-en-sang.html

”Nåväl, kort sagt så kan nog detta vara en av de bättre novellsamlingar jag har läst. Det är nog i alla fall den jämnaste.”
Ur recension på Bokföring enligt Monika
http://bokslut.blogspot.se/2017/05/minnen-av-en-sang-av-patrik-centerwall.html

 

”Patrik Centerwall kan sina fantastikgrepp och använder de mycket snyggt i en svensk vardag vilket gör berättelserna extra effektfulla.”
Ur recension på Retrograd Spring
http://www.retrogradespring.n.nu/minnen-av-en-sang-av-patrik-centerwall

 

”Patrik Centerwalls andra novellsamling, Minnen av en sång innehåller 11 välskrivna noveller. /…/ Jag kan inte låta bli att få en känsla av att Centerwall har sett väldigt mycket på The Twilight Zone. Speciellt den inledande novellen ”Minnet av en sång” är väldigt mycket Zone, den hade faktiskt kunnat bli ett bra avsnitt av klassikern.”
Ur recension på Kulturbloggen
http://kulturbloggen.com/?p=105225

”Patrik Centerwall kan med ett ord beskrivas som idéspruta, och idéerna kommer bäst till sin rätt när han skriver kort, rappt och rakt på sak. /…/ helheten blir en ojämn samling med några riktiga guldkorn.”
Annika Johansson, BTJ-häftet nr 22, 2016.

Recensioner av Skymningssång

”Det finns fler pärlor i denna bok, som jag har svårt att se någon inte skulle tycka om. Har du inte upptäckt Patrik Centerwall än är det dags att göra det nu.”
Ur recensionen på Spektakulärt
http://www.spektakulart.se/patrik-centerwall-skymningssang/

”Det är bisarrt, underfundigt och skrämmande – och alldeles, alldeles underbart.”
Ur Communicator, medlemstidning för West Coast Trekkers
http://undrentide.files.wordpress.com/2013/11/bild.jpg

”All in all I think these stories are as I said pretty amazing and worth a read.”
Användarrecension på Goodreads
https://www.goodreads.com/review/show/760585667

”Trots att novellerna i sig är av skilda slag gör författarens säkra stil att det känns sammanhållet. Här finns en författarröst som är mogen och nyfiken.”
Ur recension på Swedish Zombie
http://www.swedishzombie.com/2013/12/patrik-centerwall-skymningssang.html?utm_source=BP_featured

”När novellerna sedan gör att jag måste googla, fanns han Dyrvall egentligen? Ja, då är det tecken på att det är en spännande samling!”
Ur recension på Och dagarna går…
http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.se/2013/12/skymningssang-noveller-av-patrik.html

”I dessa noveller blandar han troll och tentakler på ett smakfullt sätt, antyder mycket men visar desto mindre. Ofta slutar historia med en fråga eller lämnar läsaren med en fadd smak av insekter i munnen, som sig bör.”
 Ur recension hos  Socialist Simon
”Även om en del historier har en lättgissad slutpoäng förtas inte helhetsintrycket att detta är en läsvärd novellsamling med flera tänkvärda berättelser.”
UR Bibliotekstjänst recension av Per Olaisen.

 

”Novellformatet verkar passa Centerwalls temperament som hand i handsken. Han är en poet som vill berätta historier.”
Ur recension i Nya Il Convito

 

”Sammanfattningsvis skulle jag definitivt rekommendera den här novellsamlingen. Den är väl värd en genomläsning (eller fler).”
Ur recension hos Boktimmen

 

”Har tidigare här på bokbloggen skrivit om författarens novell Lektören, en riktigt bra och tänkvärd historia. Så visade sig även de korta men effektiva berättelserna i novellsamlingen Skymningssång vara, fantastik när den är så där riktigt bra (underhållande och tankevidgande), mycket välskrivet och lättläst. Boken innehåller 17 små mer eller mindre realistiska godbitar med pikant smaksättning av det magiska, bisarra och mystiska.”

Läs hela recensionen här: https://ibokhyllan.blogspot.com/2019/05/skymningssang-och-andra-fantastiska.html

Några läsarkommentarer:

”Nu under förmiddagen har jag sträckläst mig igenom Patriks bok. Novellerna blev bättre och bättre och jag plågades inte av någon jobbig fantasy som jag varit rädd för, utan tyckte tvärtom att de mest påminde om 50-talets klassiska idecentrerade men inte alltid naturvetenskapliga sf-noveller och kanske allra mest om Robert Sheckley. En riktigt bra bok, alltså!”

”Tack för att du även förgyllt min semester!! 😀 SÅÅÅÅ UPPSLUKANDE NOVELLER”

”Jag hade stor behållning av den trots att jag – numera – sällan ägnar mig åt det övernaturliga. Du hittar ju de skiftande stilar och den vardaglighet som gör att de händelser Du skildrar blir överraskande. Med tanke på dedikationen har Du inte vansläktats. Underfundigt är verkligen ett adekvat ord.”

”Jag har precis läst klart ”Skymningssång”. Du MÅSTE skriva en uppföljare till vartenda novell nu när du börjat! Det kan bli hur stort som helst!”

”Skymningssång är en novellsamling som kryssar sig mellan SciFi influenser, förbi fantasy, vänster om zombie apokalypsen till romantisk fiction. Det finns det som känns inspirerat av George Orwells 1984, av Flykten från New York, av surrealistisk romantisk fiction som doftar lite Stephen King. Och en hel del små detaljer som, för mig, är som tagna ur filmens värld. Och en massa kuliss inspiration från hemstaden Göteborg men även andra metropoler.
Det är mestadels en lagom ”kvälls-te längd” på de olika delarna, så det blir inte mastigt.
Jag tycker merparten av innehållet är läsvärt, underhållande och ofta klurigt tänkvärt. Jag har i alla fall haft en god läsning och hoppas att det kommer mer toner från där Skymningssång trängde fram.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s