Nya noveller

Nu finns det återigen två noveller signerade min penna där ute och bara väntar på att läsas och förhoppningsvis uppskattas.

Omslaget til Waiting for the Machines to Fall Asleep

Den ena är dessutom min första novell som publiceras på engelska – det är nämligen mitt bidrag till Waiting for the Machines to Fall Asleep, en antologi utgiven av utsökta Affront Förlag med noveller av svenska fantastik och science fiction-författare. Mitt bidrag heter The Publisher´s Reader och är en fristående uppföjare till min novell Författardrömmar.

 

Den andra novellen är lite speciell och skiljer sig från vad jag skrivit tidigare. Via Undrentide Förlag fick jag frågan om jag ville bidra med en novell som skulle sätta stämning inför ett lajv. Utan att ta reda på särskilt mycket om lajvet så antog jag mig uppgiften. Kanske borde jag läst på lite mer. Eller kanske inte. Jag hade förstått att lajvet skulle handla om religionsfrågor, men jag insåg inte vilka intressanta teologiska frågor som skulle behandlas.

Men det hela gjorde det faktiskt så mycket intressantare. Jag närmade mig uppgiften med största försiktighet, bollade lite med initativtagaren till lajvet och började sedan skriva en lågmäld novell om att förlora och återfå sin tro. Idéen kom faktiskt från det samtal mellan Tolkien och Lewis som gjorde att Lewis åter började tro på Gud – men till Tolkiens besvikelse som protestant.

Lajvet har vad jag förstått blivit uppskjutet, men novellen går att i alla fall att läsa på nätet. Den som är intresserad hittar den här: https://avgorelsenstid.alternaliv.se/#novell

Mycket nöje med båda novellerna!

Annonser

2 thoughts on “Nya noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s