SF-kongress, vad är det?

De flesta av oss gillar att umgås med människor som delar våra intressen. Vi gillar att utbyta erfarenheter, tips och bara prata med andra som förstår oss.

Så det är ju inte så konstigt att vi som gillar science fiction, fantasy och skräck är så bra på att organisera möten mellan varandra. För alla som gillar någon av de fantastiska genrerna vet hur frustrerande det kan vara att försöka diskutera eller förklara vårt intresse samt böckerna vi älskar.

Det finns massa föreningar och mer eller mindre informella sammanslutningar för oss fantastikläsare och minst en gång om året brukar det arrangeras en så kallad ”science fiction-kongress”, dit det går bra att valfärda för att umgås och fördjupa sig i sitt intresse.

Programmet brukar bjuda på paneldebatter och föredrag, men en stor del av nöjet är också den sociala biten. Många intressanta diskussioner forsätter efter programpunkten i baren där den senare mynnar ut i ett stimulerande samtal om något helt annat (diskussionen alltså, inte baren). Till dessa kongresser brukar också en eller flera intressanta författare att vara inbjunda.

Årets science fiction-kongress heter Fantastika 2013 och äger rum i Nacka utanför Stockholm den 18 – 20 oktober. Kan du ta dig dit, gör det. Du kommer inte att ångra dig.

Jag kommer själv att medverka i två programpunkter. Dels kommer jag att leda en diskussion om Karin Tidbecks roman Amatka och dels kommer jag att vara moderator för en paneldebatt med titeln Worldbuilding in written stories. Min förläggare, Elin Holmerin, kommer att vara med i panelen Fantasy och sf för ungdomar. Hon kommer också att vara med i en workshop om skrivande.

Och om inte det här räckte för att övertyga så kan jag medddela att det kommer att bli smygrelease för min bok.

Så vad väntar du på – anmäla dig till Fantastiska 2013 redan nu!

Paneldebatt under science fiction-kontressen Alcocon 3 2009.

Paneldebatt under science fiction-kontressen Alcocon 3 2009.

One thought on “SF-kongress, vad är det?

  1. Ping: Intervju med Carolina Gómez Lagerlöf | Skymningssång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s