En hyllning till Eskapix

Ibland känns det som vi lever i en värld där den kulturella likriktningen gått för långt, där det inte är lönt att byta kanal på TV:n eftersom det knappt går att se skillnad, där filmerna som dominerar på bio är uppföljare, nystarter av gamla filmserier eller refakes och där boklådornas pockethyllor är identiska och man får leta ihjäl sig efter guldkornen.

I en sådan värld är det skönt att påminna sig själv om att det finns oaser av frihet. Oaser där kultur betyder något. Där det är personligt och på brinnande allvar.

En sådan oas är Eskapix.

Eskapix har gett ut blodrypande tidskrifter och novellantologier sedan 2004 och vägrar att skämmas för sig. Här blandas skräck och science fiction med rock´n´roll, ockultism och undergroundkultur. Här gömmer sig de riktigt brännande novellerna och artiklarna om ämnen som du alltid velat läsa men varit för rädd för att fråga om. Här görs varje nummer av blod, svett och tårar.

Denna fantastiska kulturinstitution drivs av Henrik Holmström som är en av de där dårarna som får den här planet att snurra, en människa som gör det han vill och inte det vi vill att han ska göra.

Jag känner en djup beundran inför redaktör Holmström och önskar att fler var lika driftiga, envisa och galna. Att fler gjorde det de verkligen vill. För då hade världen varit fan så mycket trevligare.

Eskapix har haft den goda smaken att publicera två av mina alster och det är något som gör mig oerhört stolt. Stolt att få förekomma i denna fantastiska publikation och att få bli publicerar på samma sidor som enastående författare som Pål Eggert, Malin Rydén, CJ Håkansson med flera.

Så om ni har missat Eskapix fram till nu så är det dags att ta er i kragen. Köp en flaska absint och teckna en prenumeration. Ni kommer kanske att ångra er när ni ser vad ni får hem i brevlådan, men det är inte det viktiga. Det viktiga är att ni stödjer levande kultur. Det viktiga är att ni gör det lite lättare att andas i ett trångt kulturellt klimat.

http://www.eskapixpress.se/

Läsning av Eskapix med vin och cigarr

Eskapix Kräva Dessa Tillbehör

Annonser

2 thoughts on “En hyllning till Eskapix

  1. Pål Eggert var med i samma skrivarcirkel som jag en gång i urtiden på Smålands nation! Kul att se att det blev nåt av åtminstone någon av oss. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s